O nama  |  Posao  |  Vesti  |  Studije slučaja  |  Business&IT  |

Bezbednost mreže

Zaštita mreže danas predstavlja veoma važno pitanje, s obzirom na broj i raznovrsnost napada koji se svakodnevno dešavaju. I velike i male kompanije jednako su podložne hakerskim napadima, koji mogu ozbiljno ugroziti njihovo poslovanje, uzrokujući nedostupnost servisa, gubitak podataka i finansijsku štetu.

O rešenju

Prvi stepen zaštite čini stateful firewall postavljen na ulasku u internu mrežu i data‑centar. Njegova uloga je osnovno filtriranje saobraćaja. Takodje, dobro je imati nadogradnju u vidu firewall sistema nove generacije (NGFW), koji nudi mnogo veću funkcionalnost od tradicionalnih sistema. Tradicionalni način filtriranja paketa na nivou TCP ili UDP portova zamenjen je DPI inspekcijom (Deep Packet Inspection). Pomoću DPI metode vrši se provera i zaglavlja paketa i njegovog sadržaja, koji može nositi štetnu informaciju.

IPS/IDS je još jedan sistem koji je preporučljivo imati u mreži, zbog njegove mogućnosti detekcije različitih tipova aplikativnih napada, poput SQL injection-a i XSS-a. Iako se na ovim prostorima najčešće sreće implementiran signature‑based IPS, koji na osnovu dobro poznatih ranjivosti kreira karakteristične potpise, u poslednje vreme ipak se teži korišćenju anomaly‑based, tj. behavioral‑based IPS‑a. Ovo rešenje može, na osnovu odstupanja od standardnog stanja, detektovati pojavu sumnjivog saobraćaja, odnosno anomalije, što omogućava blokiranje napada koji targetiraju dotad nepoznate ranjivosti u sistemu. Iako se IPS može koristiti kao samostalno rešenje, sve češće se sreće integrisan u okviru NGFW‑a.

U našoj ponudi možete naći sledeća rešenja:

Firewall nove generacije

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas dapibus ex erat, non semper…

Sandbox rešenja

Najpopularniji način za distribuciju malicioznog koda je putem zlonamerno izmenjenih dokumenata…

Mrežna virtuelizacija i bezbednost

Prisustvo velikog broja najrazličitijih vrsta napada i njihovo konstantno razvijanje predstavljaju pravi izazov…

Kontaktirajte nas:

Ukoliko ste zainteresovani za neku našu uslugu/rešenje ili imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili želite da nam pošaljete neki predlog, slobodno nas kontaktirajte. Vrlo rado ćemo Vam pomoći i odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Popunite kontakt formu ispod ili nam se javite

Saglasnost

6 + 9 =

Lorem ipsum dolor sit amet. Aut corrupti enim cum internos necessitatibus aut velit quia qui fugiat minus non voluptatibus quibusdam.

Lorem ipsum dolor sit amet. Aut corrupti enim cum internos necessitatibus aut velit quia qui.