O nama  |  Posao  |  Vesti  |  Studije slučaja  |  Business&IT  |

Monitoring performansi aplikacija – apm

Sve veći broj kompanija, posebno onih kojima IT nije primarna delatnost, odlučuje se za outsourcing pojedinih operacija. Šire posmatrano, outsourcing IT operacija nosi sa sobom niz prednosti, koje se mogu kategorizovati kroz razloge za outsourcing i benefite koji se tim potezom ostvaruju.

App Dynamics: Realna slika iz više uglova

Danas se od aplikacija zahteva mnogo – da rade na svim uređajima koje korisnik poseduje, da nema nikakvih bagova i da rade uvek, besprekorno i bez prekida. U suprotnom – korisnik gubi poverenje i prelazi na drugo rešenje

APM kao rešenje nam pomaže u ovakvim situacijama. APM (Aplication Perfrormance Monitoring) omogućava biznisu da sagleda i monitoriše IT okruženje, kao i da identifikuje bagove i potencijalne probleme u radu aplikacije u realnom vremenu. Ovakvo rešenje daje informacije gde, kada i zašto se desio neki problem ili neko usporenje aplikacije, što nam pruža mogućnost da uđemo u srž problema do samog programskog koda.

APM rešenje funkcioniše na sledeći način:

Proverava da li se aplikacija ponaša normalno – sagledava svaki deo aplikacije i daje nam realnu sliku aplikativnog rešenja

Skuplja podatke sa izvora problema i prijavljuje alarme

Analizira podatke skupljenje iz problema i prikazuje uticaj na biznis polju

Adaptira aplikaciono okruženje preventivno – utiče na reševanje potencijalnih sličnih problema

hr-sistem-za-upravljanjem-zaposlenih-300x300

Samim tim, APM nam daje drugačiju sliku i to iz više uglova – sa infrasktrukturne strane, softverske strane, ali i sa biznis strane. To znači da sama kompanija može da se osloni na razvoj biznisa, a IT timovi mogu da se oslone na brže shvatanje problema kroz ovakvo rešenje.

Zašto se App Dynamics razlikuje od tipičnih monitoring alata?

Pruža kompletnu sliku

Njegove komponente žive paralelno sa aplikativnim delom koji monitorišu, skupljajući ne samo grube podatke o performansama aplikacije, već i podatke o korisničkim iskustvima sa različitih uređaja – EUM.

Povećava korišćenje i pouzdanost aplikacije

App Dynamics smanjuje MTTR (Mean Time To Repair) – vreme koje se meri od trenutka kada je nastao problem do njegovog rešavanja. Samim tim dobijamo neki procenat na pouzdanosti aplikacije i na smanjenoj nedostupnosti aplikacije za korisnika.

Pokriva zonu između operations i development timova

Često se timovi vrte u krug i ne uspevaju da pronađu deo rešenje, razmišljajući o tome – Da li je to mrežni ili infrastrukturni problem? App Dynamics pokriva sivu DevOps zonu između softver i operations timova koja može da napravi dosta bolje i brže rešenje nego standardni timovi.

Uvid u srž problema

Analiza transakcija i uvid u problem do nivoa programskog koda pruža mogućnost da vidimo da li postoji neka geška u kodu koju niko nije primetio – tako vidimo kada se desio problem i zašto se desio problem.

Prati biznis transakcije

Kada se korisnik uloguje, pretražuje proizvode, nađe proizvod i doda ga u korpu. App Dynamics prepoznaje da korisnik putuje po interfejsu aplikacije i pokušava da pronađe rešenje za sebe. Biznis transakcije predstavljaju tu sekvencu njegovih koraka, sagledanu sa strane monitoring alata. Tu možemo da vidimo koliko je vremena utrošio na logovanje, da li je imao problema, koliko vremena mu je bilo potrebno da dođe do proizvoda, da li je imao problema sa korpom itd. Možemo se osloniti na App Dynamics u procesu otkrivanja ovakvih problema.

App Dynamics podržava većinu programskih jezika

Većina aplikacija pisana je u programskim jezicima koje App Dynamics podržava:

  • Java
  • SAP ABAP
  • Python
  • .NET
  • Node.js
  • PHP
  • C/C++
  • Go

Database monitoring u AppDynamics-u

App Dynamics daje mogućnost monitoringa MySQL, ali i nonSQL baza podataka, obuhvatajući širok spektar. Takođe, vezan je i za SAP baze, što znači da nisu samo klasične aplikacije u fokusu, već i SAP rešenja koja su vezana za kompanije.

Povezana rešenja koja nudimo

Strategija razvoja IT

ComDoc je Document Management System razvijen kao odgovor na rastuće potrebe domaćeg tržišta…

Strategija razvoja IT

ComDoc je Document Management System razvijen kao odgovor na rastuće potrebe domaćeg tržišta…

coming-outsource

Kontaktirajte nas:

Ukoliko ste zainteresovani za neku našu uslugu/rešenje ili imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili želite da nam pošaljete neki predlog, slobodno nas kontaktirajte. Vrlo rado ćemo Vam pomoći i odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Popunite kontakt formu ispod ili nam se javite

Saglasnost

13 + 1 =

Lorem ipsum dolor sit amet. Aut corrupti enim cum internos necessitatibus aut velit quia qui fugiat minus non voluptatibus quibusdam.

Lorem ipsum dolor sit amet. Aut corrupti enim cum internos necessitatibus aut velit quia qui.